marți, 13 septembrie 2011

Cum ajutam cainii maidanezi II

      Daca suntem iubitori de animale exista cateva lucruri simple, pe care le putem face, pentru a ajuta la rezolvarea pe termen mediu sau lung a problemei cainilor fara stapan, care ne populeaza orasele.
      Ce putem face? Simplu, avem mai multe posibilitati: putem sa contribuim fie financiar, fie prin munca voluntara, sau de ce nu, ambele. Iata care sunt variantele posibile:
       1. Voluntariat: exista numeroase asociatii non-profit in toata tara, care au nevoie de voluntari si de ajutor financiar. Din fericire, sunt foarte simplu de gasit, intrucat o mare parte dintre ele au un cont pe facebook si pot fi contactate in orice moment. In acest fel va puteti oferi ajutorul
       2. Nu fiti indiferenti! Daca nu aveti prea mult timp liber la dispozitie si activitatea de voluntariat iese din discutie, cel mai simplu lucru posibil si care nu necesita mult timp este sa contactati una dintre aceste asociatii pentru a semnala eventuale probleme. Este vorba pur si simplu de a nu trece indiferenti pe langa animale, care ar putea avea nevoie de ajutor sau care nu sunt sterilizate.
       3. Adoptati, nu cumparati! Daca va doriti un catel, chiar trebuie sa fie unul de rasa? Oare maidanezii nu sunt la fel de buni? Datorita faptului ca au trait pe strazi si au fost nevoiti sa se descurce in diverse situatii, cainii fara stapan pot fi la fel sau poate mai inteligenti decat alti caini si pe deasupra, va vor fi mereu recunoscatori pentru ca i-ati primit in familia dvs.
       4. Sterilizati-va animalele de companie! Dupa ce implinesc varsta de 6 luni, sterilizarea este chiar recomandata de catre unii medici veterinari si in plus, in acest fel puteti evita anumite probleme de sanatate, la care ar putea fi expuse animalele, daca nu sunt sterilizate.
       5. Daca nu va mai puteti intretine animalutul de companie, luati legatura cu adaposturile pentru animale din orasul, in care locuiti sau cu asociatiile de profil si vedeti in ce fel v-ar putea ajuta.
       Dupa cum ati observat, nu este foarte greu sa luam atitudine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu