miercuri, 6 aprilie 2011

Solutie tipic romaneasca: eutanasierea

       Trebuie sa ne punem cu totii o intrebare foarte importanta: este Romania o tara din lumea a treia sau nu este? O lege privind eutanasierea maidanezilor bolnavi sau agresivi este pe cale de a fi adoptata in parlament. Avand in vedere toate acestea, precum si o alta problema, cu care se confrunta tara noastra: emigrarea medicilor spre alte state, sa speram ca nu vor apela la aceeasi solutie si in cazul cetatenilor acestei tari.
       Cine este vinovat pentru faptul ca s-a ajuns la suprapopularea oraselor cu caini fara stapan? Probabil vinovatii sunt chiar cainii din ograda noastra, care au refuzat sa-si ingrijeasca propriile progenituri si le-au abandonat pe strazi sau cainii, care au decis sa nu mai suporte regimul impus de stapani si in prezent isi traiesc viata pe cont propriu. Concluziile le putem trage si singuri.
        Acum ca ne-am "pricopsit" cu ei pe strazi si nu ii mai suportam, conducatorii nostri vor "uciderea" lor, pentru ca sunt mult prea multi si alta solutie nu este la fel de eficienta. Sau nu este acesta motivul? Oricum nu avem bani pentru ai steriliza, dar avem bani pentru eutanasiere. Destul de ciudat, avand in vedere ca eutanasierea este mai scumpa decat sterilizarea. In alta ordine de idei, daca nu avem bani, de ce nu apelam la ajutorul ONG-urile si asociatiilor pentru protectia animalelor din vestul Europei, acolo unde cetatenii protesteaza impotriva eutanasierii cainilor din Romania (vezi aici).
       Recunosc faptul ca mie personal, imi este teama, uneori, atunci cand ma intalnesc pe strada cu o haita de maidanezi, dar nu am avut niciodata probleme cu ei si nu consider ca genocidul este o solutie. Ii obligam pe ei sa plateasca pentru greselile noastre? Normal, doar este mult mai simplu sa-i invinovatesti pe altii, pentru greselile tale, mai ales ca nu se pot apara singuri, decat sa ti le asumi pur si simplu si sa faci ceva pentru a rezolva situatia fara a pedepsii nevinovati.
       Primul pas a fost facut. Gasiti aici detaliile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu