joi, 20 februarie 2014

Inconștiența este o boală incurabilă

       Suntem un popor bolnav, se numește....inconștiență cronică. Nu există tratament pentru așa ceva, iar dacă ar exista, probabil ar lipsi de pe piață. Nepăsarea și delăsarea, răutatea și duplicitatea au găsit aici un mediu propice dezvoltării și răspândirii asemenea buruienilor.
       Dovezile sunt multe, le găsesc în fiecare zi pe rețelele de socializare: câini părăsiți în stradă de stăpâni "iubitori", câini maltrați, uciși cu pietre de trecători "binevoitori" și lista poate continua. 
       

       








      Cui îi pasă?! Din fericire sunt și oameni, cărora le pasă, dar majoritatea nu intră în această categorie.
      Poliția animalelor își face treaba, îi găsește și îi sancționează pe toți in fiece zi. Da, cum să nu! Așa este...era o supradoză de sarcasm.
       Marea majoritate fie încurajează eutanasierea, fie este nepăsătoare, preferă să vadă doar vârful aisbergului și nu cercetează mai în detaliu, să vadă, care este totuși adevarata problemă. Cum au ajuns câinii în stradă?! 
       Uite asa... 










     Ce poți spune despre unul, care își părăsește câinele într-o astfel de zonă, asigurându-se că acesta nu se va întoarce acasă? Ce se poate întâmpla cu acest câine în pădure, în mijlocul iernii fără hrană și un adăpost cald, unde să se refugieze?
     Căinele aleargă disperat după mașină, dar șoferul gonește nepăsător...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu