duminică, 21 august 2011

Exemplu de indiferenta

       Aceasta este o catelusa care zace de mult timp in apropierea unor containere din zona Vasile Aaron. Intreg corpul este foarte umflat, astfel incat capul pare a fi foarte mic, este foarte bolnava, in niciun caz grasa. Este un caine maidanez, care nu serveste masa de 3 ori pe zi, in portie dubla, prin urmare nu are cum sa ajunga la asemenea proportii. Cred ca sunt multe zile, poate chiar saptamani, de cand zace ignorata, judecand dupa starea deplorabila, in care se afla, desi zona este des frecventata de iubitorii si posesorii de animale de companie.
       Nu ar strica sa acordam mai multa atentie necuvantatoarelor din jurul nostru, care au nevoie de ajutor, daca ne place sa credem ca suntem iubitori de animale.

18 comentarii:

  1. Pai acordati! Voi de ce ati lasat-o in continuare acolo???

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar....doar atat ? ati facut o poza si asteptati sa vina altii sa ajute catelul ? Parca sunteti implicati cu animalele, din cat se vede dupa Titlul paginii ?...dumneavoastra ca ati facut in afara de a publica acest articolas? sau ajunge, v-ati facut datoria sa dati sfoara in tara despre catelusa ...felicitari :((((((((

    RăspundețiȘtergere
  3. 99% nu fac nimic...numai hau, hau...daca ceri sprijin se da cu pietre...atat stiu sa faca romanii sa dea din gura si sa se bata cu pumnii in piept!

    RăspundețiȘtergere
  4. Brava taica...ati facut poza, ati postat-o, ati comentat ca oamenii "este rai si nu ajuta si ei animalele" si gata, sunteti mari salvatori!
    auzi, ca "Nu ar strica sa acordam mai multa atentie necuvantatoarelor din jurul nostru, care au nevoie de ajutor"...pai si voi ce pisica Penelopei paziti? sau voi sunteti la sectia artistica ( aka facut poze si lamentat pe net)?

    RăspundețiȘtergere
  5. Datorita celor de la Animal Life, cainele a primit ajutor, a fost dus la veterinar. Prin acest artiol am dorit sa subliniez indiferenta, care domneste in randul unora dintre iubitorii de animale. Am anuntat asociatia Animal Life chiar inainte sa scriu articolul si cu ajutorul lor, "catelusa", care era de fapt un mascul (era dificil de observat datorita faptului ca este foarte umflat)a primit ajutorul necesar.

    RăspundețiȘtergere
  6. poate ar fi fost utile, daca tot dorit sa dati un exemplu sa specificati in articol si faptul ca necesita un efort minim sa pui mana pe telefon si sa anunti o organizatie care se ocupa de treaba asta...si evident niste numere de contact pentru cei care chiar nu le au.
    In felul acesta intradevar ati fi "subliniat" ceva prin exemplul propriu, dus pana la capat- adica ajuta oamenii sa constientizeze ...si incurajeaza-i as faca ceva bun...nu alege calea usoara de a aduce acuzatii si atat-chiar dac indreptatite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti dreptate, totusi normal ar fi ca astfel de lucruri sa fie de la sine intelese, mai ales ca in prezent informatiile sunt la indemana oricui.
    Ceea ce ati citit in articol nu sunt acuzatii, din pacate este realitatea de zi cu zi din cartierul, in care locuiesc.
    Pe de alta parte, acesta este primul articol dintr-o serie mai lunga, menita sa-i incurajeze, pe cei care citesc acest blog sa incerce sa ia atitudine.

    RăspundețiȘtergere
  8. si catelul e ok acum, sa inteleg?????

    RăspundețiȘtergere
  9. deocamdata este cazat la o pensiune pentru animale, trebuie tinut la dieta cateva zile. dupa aceea i se vor face analizele si numai atunci vom afla cu siguranta ce afectiune are.
    problema este ca trebuie sa stea protejat pe durata tratamentului, intr-o curte cu multa umbra.
    daca exista cineva, care ar avea posibilitatea sa-l ajute in acest fel, va rog sa ma anuntati.
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. deci se va face ceva ptr ea? sau numai ati scris articolul asa ?

    RăspundețiȘtergere
  11. ana-maria sourmelis29 august 2011 la 15:38

    Multumim pt articol !!! Dupa citirea unui astfel de articol......ideea principala este CRITICA??? De obicei cine are timp pt a face poze si scrie articole mai mult ca sigur ca NU ESTE un om ignorant,indiferent si nesimtit !! Faptul ca nu s-a laudat in articol ca a ajutat catelul deja este un gest demn de apreciere !!!
    Voi ceilalti,care tastati la PC cum va implicati sa-l ajutati pe acest catel care ar putea sta in ''foster" la voi lasand locul unui alt catel bolnav de pe strada???
    Felicitari ADMIN-ului si tuturor care aleg sa faca o diferenta prin fapta !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. s-a facut deja, dupa cum am prezentat mai sus. deocamdata este cazat la o pensiune pentru animale pentru a fi tinut la dieta, trebuie sa slabeasca putin, astfel incat analizele sa fie concludente.

    RăspundețiȘtergere
  13. abureala!!!!catelul e in spatele blocurilor domnisoara!!!si nu e un catel ignorat, flamand, bolnav!!a mai fost la dus la doctor si e perfect sanatos!!!!si da, primeste cam 3 mese pe zi!!! deci, pana la urma nu ati facut absolut nimic!

    RăspundețiȘtergere
  14. Vad ca suntem capabili intotdeauna de comentarii rautacioase. Avand in vedere faptul ca sta acolo de multa vreme si nu gasesc pe nimeni, care sa-l tina o perioada, in conditiile in care voi asigura eu necesarul de hrana, tot indiferenta se numeste.

    RăspundețiȘtergere
  15. un caine obez sau un om obez nu are cum sa fie perfect sanatos. poate dezvolta oricand probleme cardiace sau de alt tip si ar putea muri din cauza asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. hopa...parca spuneai ca e la pensiune!eu mai am 3 catei acasa, adunati de pe strada, in afara de cei doi ai mei, si stau si eu la bloc !!!din cate am inteles(de la persoane care va cunosc personal), aveti dumneavoastra unde sa tineti catelul!!!asa ca va rog, luati atitudine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. in primul rand este evident ca nu cunoasteti datele problemei.
    in al doilea rand nu inteleg de ce nu aveti curajul sa va scrieti numele, ci va scrieti comentariile acide sub protectia anonimatului.

    RăspundețiȘtergere
  18. De acum incolo comentariile acide vor fi acceptate numai in conditiile, in care persoana in cauza va avea suficient curaj sa-si asume cele spuse si isi va scrie numele complet. In caz contrar eu nu voi sustine lasitatea si nu voi accepta publicarea comentariului.

    RăspundețiȘtergere